måndag 16 april 2012

Frukost!


Träningsvärken väntar inte med att göra sig påmind när jag väl börjat brotta mig ur sängen. Jag vågar nog påstå att det är åtminstone lite känningar i hela kroppen, men mest i benen och ryggen. Det var skönt att få komma till träningen förut och bli lite varm. Jobbet i natt gick också bra, men så trött har jag aldrig varit förut på nattskiftet. Blev inte mycket till sömn innan jobbet, gick upp halv åtta på morgonen, tränat hela dagen och sedan lyckades jag sova en knapp timme vid åtta tiden på kvällen. Man kan lugnt säga att jag somnade riktigt gott när jag väl hade kommit hem från jobbet!
I det här inlägget tänkte jag tipsa lite om olika feta frukostar som är snabba och smidiga att piska ihop under era morgontrötta timmar. Frukost är något som ofta går på rutin hos de flesta människor och det blir ofta samma sak till frukost dag in och dag ut. Jag har tre frukostar jag brukar varva med:

Omelett är något som går grymt snabbt att laga och det finns oändligt många kombinationer om man vill ha lite variation på det. Jag brukar vispa ihop 2-3 ägg samtidigt som jag smälter en stor klick kokosfett i stekpannan. När fettet är smält häller jag ner det i omelett smeten och blandar, sen är det bara att steka omeletten en stund på var sida. Man kan som sagt variera hur mycket som helst, antingen att man blandar i räkor, strimlad skinka, svamp eller några grönsaker i omelettsmeten. Man kan även blanda i lite ost om man tycker om det. Till omeletten, om man inte blir mätt på bara den, går det även snabbt att steka upp ett par skivor bacon eller stekfläsk, eller varför inte woka upp ett gäng grönsaker till. Den här frukosten är inga problem att laga ihop på en kvart, och har man dåligt med tid på morgonen så är det inga problem att göra den kvällen innan och låta den stå i kylskåpet under natten för att sedan micra den på morgonen.
Fet yoghurt så som turkisk, grekisk eller rysk yoghurt på hink mättar bra och smakar gott. Jag brukar blanda i lite tinade hallon och blåbär för att få lite smak på det, och sedan toppa med solrosfrön, kanel och kokosflingor. Bär ska man inte för mycket av om man äter strikt LCHF. Om man vill kan man även ha på lite vaniljpulver om man vill att det ska bli lite sötare. Här hittar ni även ett grymt recept på hemmagjord müsli man kan ha till yoghurten (Länk till min flickväns blogg, där ni även kan hitta fler recept och annat smått å gott).
Äggröra kanske blir lite tråkigt om man bara äter det, men det går fort och är enkel att göra, om man har ett par kokta ägg i kylskåpet. Fungerar bäst med hårdkokt. Skala 2-3 ägg, beroende på aptit, och lägg dem i en liten skål. På med en klick majonnäs, sen är det bara att ta en gaffel och börja röra och mosa runt. Har man färdigkokade ägg tar det inte mer än fem minuter att fixa ihop det här.
På dessa tre varianter håller man sig mätt i flera timmar, utan problem. Sen finns det även lite festligare frukostar som kanske passar mer på helgerna typ som kokospannkakor eller liknande. Länk till recept på kokospannkakor hittar du här!

Bra frukostvirke!

2 kommentarer:

  1. Underbart god musli! Familjen Jatta tackar och bugar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag hälsa flickvännen då :) hennes recept nämligen :)

      Radera