onsdag 5 september 2012

Kursdag 2

Det har varit en bra dag på kursen idag, vi har fått knappa lite på styrsystemet och så, vilket gör att jag kommer känna mig lite säkrare sen på jobbet när jag får pilla med det där! Har varit lite trött idag dock, då jag hade svårt att somna igår, men det brukar gå bra om det bara är en dag. Får hoppas att jag kan somna i tid idag.

Väl tillbaka på hotellet efter kursen var det dags för intervallerna jag skrev om igår. Det var grymt mycket jobbigare än vad jag hade räknat med! Det blev tre stycken 1km långa intervaller på löpbanan utanför. Det blev att jag sprang i strumplästen, och det känns riktigt mycket i fotleder och vader! Inte på ett dåligt sätt, utan bara att de är slutkörda för idag. Det kommer bli träningsvärk av det här tror jag. Varvtider då? Ja, det blev inga monsterbra tider, men får vara nöjd ändå.
Första kilometern tog 3m24s, vilket ger 17.6km/h.
Den andra kilometern tog 3m43s, vilket blir 16.1km/h.
Tredje och sista varvet tog 3m38s, som blir då 16.5km/h.
Innan jag satte igång på riktigt sprang jag två lugna varv med lite höga knän och så. Efteråt tog jag även ett nedvarvningsvarv. Mellan intervallerna tog jag inte tid, men jag promenerade lugnt ett halvt varv tillbaka (200m) och skrev in tiden i mobilen innan jag hoppade på nästa.

Alltså som sagt inga världsrekord, men med tanke på dålig sömn och min träningsvärk sen innan så var det nog inte fy skam ändå! Vaderna var på väg att krampa sig ordentligt efteråt iallafall, men jag hoppas att stretchningen hjälpte en del iallafall.

Idag blev det middag på en väldigt nischad Thai-restaurang som heter Tiger. Småmysigt ställe med god mat, men ljudeffekterna som skulle låta som lite djungel kunde jag vara utan. De hade till och med synkat så att lamporna blinkade till vid ett tillfälle när det lät som åska ur högtalarna! Det blev en stark kycklingrätt i kokosmjölk med grönsaker, som jag kunde äta som gryta och det blev då heller inte "konstigt" att jag inte tog av riset.
Ja ja, lika bra att försöka sova nu innan det börjar något annat bra på tv :)


4 kommentarer:

 1. JAG tycker det är MONSTERTIDER ..i strumplästen !! .. du är ju illsnabb ju ;) , Snart gör du sub 40 på milen .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :) jag hade inga referensramar för dom förutom att jag nånstans i bakhuvudet ville minnas att jag läst att Jonas Colting sprang sina kilometer-intervaller på under 3 minuter, men efter lite efterforskningar så mindes jag visst fel :P men det känns ändå som att Jonas colting är fel person att jämföra sig med :P

   Radera
  2. Vänta några år med att jämföra med honom ... håller med dig , fel person att jämföra med. För att ej va' löpare i grunden är du riktigt snabb..
   Ett citat som jag gillar , från runnersworld , fritt översatt:
   "Det kan kännas tungt att ge sig ut o springa de där intervallerna , men det skulle kännas ännu tyngre att ej få el. kunna springa"... appropå löpning.
   Jag är en halvlångsam :) löpare , glad motionär , men är mycket nöjd ändå , för jag KAN !

   Radera
  3. Haha ja :) Jo det är sant, kan bara tänka mig hur rastlös och bitter jag skulle bli om jag inte fick röra på mig :P

   Radera