fredag 21 september 2012

Gått ner i vikt..

Det blev lite lätt sparringträning igår, vilket var riktigt skönt! Kände mig snabb och mina fintar fungerade för det mesta. Förra terminen började jag träna en del på att snabbt byta håll i kamp – går lugnt och avslappnat i sidled för att helt plötsligt explodera rakt mot motståndaren. Det har börjat sitta riktigt bra kändes det som! Efter träningen körde även genom ett par tul (mönster på svenska) vilket också kändes riktigt bra faktiskt. Jag känner mig fysiskt redo för tävling, men behöver fortfarande lite mer riktig Tae Kwon-Do träning så att säga, så Neil Ernest lägret nästa helg kom ju som ett brev på posten.
I övrigt så kom jag på igår att jag levt på nästan bara ägg de senaste dagarna. Omeletter, äggröror och så gjorde jag en sats matpaj som jag haft som matlåda också. I den matpajen hade jag grädde, ägg och ost som smet, och broccoli och rökt lax som fyllning. Det har blivit riktigt strikt LCHF de senaste två veckorna ungefär vilket syns på vågen. I morses vägde jag 75.5kg och 8.2% fett (enligt min impedansmätningsvåg), vilket kanske är i det lättaste laget med tanke på att jag ska tävla i -80 klassen. Jag lär inte ha några problem på invägningen i alla fall!
Martina som har bloggen ”Health & Science” har idag lagt upp ett riktigt intressant inlägg som heter ”hetsätning, hunger, sockerberoende och fasta” som jag rekommenderar att läsa. Hon är väldigt kunnig och utbildad civilingenjör (i Bioteknik, har jag för mig) och förstår verkligen processerna bakom och kan även förklara på ett pedagogiskt sätt. Här är länken!

6 kommentarer:

 1. Länken saknas .... till health & sciense .
  Intressanta inägg här med f.ö

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaså :S funkar fint här, men får kolla på det sen.. men här är länken utskriven: http://www.primalscienista.com/2012/09/21/hetsatning-hunger-sockerberoende-fasta/

   Tack så mycket :)

   Radera
  2. Jo nu finns länken , kanske jag var inne samtidigt med dig på ngt sätt , funkar nu iaf. Tack

   Radera
  3. Computers work in mysterious ways ibland alltså ;) vad bra att det funkar :)

   Radera
 2. Ska du inte tävla i -78 kg ?? finns ej den klassen än ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, i Sverige kommer vi börja med det nu, men på internationella tävlingar börjar det inte gälla förrän 1 januari :)

   Radera