lördag 2 juni 2012

Liten uppföljning av sockrets skador på samhället

Nu är jag bra trött, lyckligtvis har jag bara 12 timmar kvar på veckan, sen är det helg! Har hittat ett par intressanta artiklar på dn.se och svd.se de senaste dagarna. Båda handlar delvis om klippet jag lade om igår om hur socker påverkar samhället. Den ena fanns på DN (hittas här) och handlar om hur Cancer beräknas öka i världen de kommande 28 åren, på grund av vår ”västvärldslivstil” - vilket alltså betyder socker. Då kommer sockret kosta samhället mer än alla droger som finns, om det inte redan gör det. Den andra artikeln handlar om borgmästaren i New Yorks kamp mot USAs fetma. Den artikeln hittar ni här. Jag tycker det är bra att det finns någon som tar kampen, synd bara att det måste ske genom ett förbud. I Sverige är det inte förbjudet med stora drickor på restauranger... men jag har aldrig sett det, isåfall möjligtvis på McDonald's, antagligen på grund av att det heller inte finns någon efterfrågan. Det tycker jag borde vara sunt förnuft annars, vilken människa sätter i över en halv liter vatten till exempel till en måltid? Och varför skulle det vara annorlunda med dricka, förutom att sockret triggar igång vår hunger/sug vilket får oss att vilja ha mer. Vilket leder till att man får i sig onaturligt mycket mer mat än man behöver.
Jag älskar mat! Och jag älskar sött också, hemligheten är att man ska njuta av det. Inte moffa i sig som jag brukade göra förut när jag fick en påse godis framför mig. Genom min kost har jag lärt mig hur mycket som är rätt för mig. Det är inte giftet som är farligt, utan det är mängden.

6 kommentarer:

 1. En dietist en jag känner går hos, förespråkar LCHF. Men hon sa även att om man nu till exempel inte tycker om mörk choklad (utan hellre föredrar mjölkchoklad) och samma sak med alkohol (om man inte tycker om t.ex vin utan tycker om söta drickor), så drick/ät det då. MEN inte jämt. Gör det någon gång ibland, i stället för att tvinga i sig något man inte tycker om. Är ju när det blir en rutin att trycka i sig mängder av sötsaker ofta, eller att festa med massa söta cider varje helg, som det blir fel.

  SvaraRadera
 2. På vår 10 timmars flyg fick vi 2 måltider bestående av lite , men god kyckling och massor av socker till bröd ris frukt mera bröd . Vegetariska alternativet var pasta . .. Men nu är vi återställda igen. Mycket protein å fett . . Vanligt smör var svårt att hitta i detta fettskrämda USA . . Vi har det bra min son . Sol å varmt med svala bad.Vi hörs . Kram från M .. å M

  SvaraRadera
 3. Vi har hittat till den perfekta affären whoole foods. Nästan bara ekologiskt ,gräsbeteskött å en massa andra nyttiga godsaker.. Inte som Ica direkt. Pinfärsk fisk .. Lika gott å bra son beef köttet . Här skulle du trivas .. I affären menar jag . . Ej långt från Carolina . Kram från m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ni kommit till rätta :) Är det mycket dyrare med den maten än vanlig?

   Radera
  2. Nä ej dyrare om man jämför med ica hemma , men här ganska så dyrt jämfört med vanlig mat. Men lätt att få tag i fint kött å grönsaker. Smör däremot är knepigt ,det finns miljoners varianter av konstiga margariner som man måste igenom först. .

   Radera
  3. okej okej, men det låter ju bra :) haha margarin med baconsmak och liknande eller? ;)

   Radera