tisdag 8 januari 2013

Kickstart och det där med kött och grejer.

Träningen är redan i full gång! Jag försöker kickstarta lite efter ett par veckors vila och det känns riktigt bra. I söndags körde jag lite lätt fys och lite sparkkombinationer på Poor Bob. Igår drog Tae Kwon-Do träningen igång i klubben och det var riktigt roligt att vara tillbaka. Jag får akta mig för att slå med högerarmen, men annars klara jag det mesta. Det var lite komma-igång träning (så klart), vilket gick riktigt bra. Och slutligen idag så har jag sprungit. Det blev 4.35km på 20m47s vilket ger en kilometertid på 4m47s. När jag kom hem så blev det lite rehab-övningar för axeln, och sen plockade jag upp hantlarna istället. Det gick bra att köra biceps-curls och lite annat, så länge jag inte svängde för mycket på överarmen. Och apropå axeln så fick den mig att på skoj testa att göra armhävningar med en arm igår på träningen... och jag klara det! Hela fem stycken, Inte illa för att vara första gången. Idag gjorde jag fem till för att kolla så att det inte bara var nybörjartur.
I söndags gjorde jag en nötköttsgryta/”hopa-kok”/soppa som har fått följa med till jobbet igår och idag, och kommer få göra det två dagar till. Tur att den blev god iallafall! Imorgon ska jag träffa mor, och så ska vi kolla upp lite kött. Jag har hittat en sida där man kan beställa köttboxar från gårdar i Västra Götaland som bara ger sin djur mat de är gjorda för att äta. Gräsbetat kött är riktigt svårt att hitta i affärerna så det här känns som ett bra alternativ. Det enda jag har hittat här i stan hittills är lamm från Nya Zeeland, och att frakta lite kött från andra sidan planeten känns lite väl överdrivet.
Köttätare, vegetarianer eller veganer, det spelar inte så stor roll för min del hur du äter, men jag tycker att man alltid ska vara medveten om var ens mat kommer ifrån. Samt hur ens mat påverkar miljön, folket som jobbar med det eller djuren. Industriell djurhållning håller jag med om att den är hemsk, och kan få folk att sluta äta kött. Både fågelinfluensan och svininfluensan kan härledas från amerikanska ”köttfabriker” där djuren pumpas fulla med antibiotika i förebyggande syfte. Å andra sidan tycker jag att man borde man också borde känna till hur sjukt många och stora eko-system det har gått åt för att odla till exempel vete, majs eller raps, samt hur just såna grödor utarmar matjorden. Även hur besprutning av grönsaker och frukt påverkar folket som måste utföra jobbet, vilket är en stor anledning till jag väljer ekologiskt så ofta jag kan. Det finns en hel del att säga på det här ämnet. Det finns som tur är en hel del intressanta böcker på ämnet. Själv är jag inte många sidor från att avsluta boken ”Vegomyten” (som jag har segat mig genom rätt länge nu) av Lierre Keith. Den handlar inte så mycket om vegetarianism som den gör om allmän ätning. Rekommenderas starkt till alla. Sen har jag fått rekommenderat för mig av min mor att läsa boken ”äta djur” av Jonathan Safran Foer. Den handlar just om djurhållning, på adlibris står det ”...Det han kom fram till var att det inte är fel att äta kött. Men att det till 99 procents sannolikhet är fel att äta den köttbit som ligger på tallriken framför dig.”. Jag har inte läst den än, men det ligger i framtiden. Alla måste äta, men som sagt så tycker jag även att man bör vara medveten om vad det är man äter.
Peace!

3 kommentarer:

 1. Gillar !!!! Intressant , kul att du är tillbaka .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) blir alltid rolgare att skriva när de som läser lämnar en liten kommentar :)

   Radera
 2. Tycker det är jättekul att läsa din blogg, trots att jag inte kommenterar något =)

  /Isse

  SvaraRadera