torsdag 24 maj 2012

Sol med kokos och glass


Solen lyser fortfarande! Riktigt skönt är det också, men idag tar jag lite vilodag. Igår var jag ute och cyklade igen, den här gången 23.25km på cirka 1h10min och det känns allt i benen! Får ju påminna om att jag gjorde detta på min 23kilos Kronan cykel. Glömde tillägga i inlägget i förrgår när jag skrev att jag cyklade att jag stannade till en kort stund i stan också, så tiden blev antagligen bättre än vad jag skrev egentligen.
Idag började jag dagen med kokospannkakor tillsammans med hemmagjord glass på balkongen, hur gött som helst! På balkongen fann jag ett spindelbo fyllt med massa spindelbebisar... nu har jag inte det längre. Fortsättningsvis kommer jag nog försöka skriva ännu mer idag på de sidor som jag har tjatat om i ett par inlägg. Det har gått lite trögt på grund av det fina vädret bland annat, men är på god väg iallafall. Dagens outfit består av, som alla dagar den här veckan hittills, utav uppvikta byxor... och kalsonger. Behövs inget mer ju! Jag får ta med mig ett linne när jag går till affären sen bara.
Idag hittade jag en föga förvånande artikel på DN.se - ”Fruktsocker gör råttor dummare”. Intressant läsning för de som fortfarande vill klumpa ihop frukt med grönsaker.
Två snabba recept hinner jag med också på kokospannkakorna och glassen. Till kokospannkakorna behöver du:
4 ägg
2dl riven kokos
alt. 1.5dl riven kokos + 0.5dl nötmjöl (jag använde paranötsmjöl men det går nog med det flesta nötter)
½Tsk vaniljpulver om man vill.
Mandelkvarnar finns i lyxigare modeller också men
så ofta används den inte egentligen.
Kokosen mals, antingen i en vanlig mixer eller i en mandelkvarn, till mjöl. Detta är inte samma sak som kokosmjölet man köper på påse, tro mig, vi har testat! Om man blandar i nötmjöl också får man lite fastare och tjockare pannkakor som var lättare att steka, men kokos är ju gott och det är inte alla som har nötmjöl hemma. Sedan blandar man allting i en bunke och steker upp. Det blir ungefär 4 pannkakor bara om man tar 1dl smet per pannkaka, men de mättar grymt bra.
Glassen kräver lite förberedning, om man inte äger en glassmaskin, men det gör inte jag. Det här är väll ett snabbrecept till glass, resultat blev lite väl hårt när man plocka ut det ur frysen, men riktigt gott sen när det hade fått mjukna lite. Till glassen behöver du:
4dl vispgrädde
4 äggulor
½ Tsk vaniljpulver
ett par teskedar sötningsmedel
om man vill, hur mycket man behöver beror helt på vilket sötningsmedel man använder!
Vispa grädden sådär lagom fluffig sedan häller du i de fyra äggulorna och vispar lite till. Sedan kan du blanda i ungefär vad du vill, beroende på vad du vill ha för smak. I glassen jag gjorde nu använde jag 2tsk lakritspulver för att göra lakritsglass, men det går ju att blanda ner bär eller hacka mandel eller vad man nu vill! Sedan in i frysen i några timmar. Använde ni er av ”tunga” smaksättare som bär, nötter eller kokos eller så kan det vara smart att vispa runt i glassmeten var tjugonde minut eller så den första timmen, så allt inte sjunker till botten.

ps. Jag ljög i början av inlägget, det blev en 20 minuters löptur idag trots allt. Hade suget, men tydligen inte orken så det blev en lugn runda på 4.5km ungefär. ds.

2 kommentarer:

  1. Vart har du gjort inköpet av lakritspulver ??
    Spindlar äter andra otäcka insekter ... bra o ha ett par stycken husspindlar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det köpte jag på hälsokosten i stan, 43kr för ett litet paket. vet inte var det står eftersom dom precis hade fått in det när jag var där :) haha ja det är klart, men min spindelrädda flickvän ska bo här i sommar också ;)

      Radera