fredag 10 augusti 2012

Uppföljning på Carros knä, samt lite cykling


De två senaste dagarna har varit rätt späckade, vilket var konstigt eftersom vi inte hade planerat något. I onsdags skulle jag och Carro in för att ta en tur i sjukhuskarusellen med hennes knä... roligt, givande och intressant! På sjukhuset i Mariestad sa de att man inte tog emot personer som inte är skrivna på den vårdcentralen förrän den 10 augusti (idag alltså), utan att ens titta på knät för att se om det var akut. Vi fick rådet att ringa till en annan vårdcentral i stan istället. Detta gjorde vi, och fick svaret att de inte ville ta emot henne på grund av att en menisk-skada måste följas upp och det hade blivit jobbigt med tanke på att hon inte bodde här. Efter ett par samtal till sjukvårdsupplysningen och mottagningen i Trollhättan så åkte vi istället dit för en kvarts lång undersökning. Läkaren tyckte också att allt tydde på en menisk-skada och han skulle skicka en remiss till röntgen så nu är det bara att vänta. Det är skönt att ha kommit ombord på karusellen iallafall.
På vägen hem stannade vi till i Lidköping för att strosa omkring i någon timme och sedan äta. Det är en fin stad det, speciellt på sommaren. Sedan framåt kvällen blev knäet ännu sämre och började svullna upp, antagligen efter läkarens undersökning samt promenerandet i Lidköping. Sent in på natten, efter att jag hade fått åka bort till min far och plundra hans medicinskåp på grund av piller-brist hemma hos mig, så gick det att sova.
Igår efter att vi båda kommit upp och fått i oss lite frukost så skulle Carro plugga, då passade jag på att bege mig ut på en cykeltur. 32.27km på 1h18min11s är minsann inte helt fy skam! En snittfart på 24.77km/h på en ganska backig runda, den första gången jag cyklar så här långt är jag helt klart nöjd med! Jag var bra trött i benen resten av dagen och det gjorde bra ont i röven också. Den känns inte idag, men känner fortfarande att musklerna är lite trötta. Till frukost blev det ägg och bacon, sen efter cykelturen blev det en burk makrill också. Det var fint väder igår och jag cyklade i fina landsområden, så jag måste säga att cyklingen gav mersmak!
Framåt kvällen promenerade jag och Carro bort till min far och grillade kvällsmat, som vi åt med en kålsallad och löksås. Eftersom Carros knä hade blivit så mycket värre så letade jag fram ett par kryckor åt henne på vinden, vilket var bra eftersom det knappt gick att gå utan dem sen på hemvägen. Hoppas att det går fort med tider för röntgen och sådant!
I brist på annat så lägger jag upp den här bilden på en spindel jag såg
hemma hos min far. Den hade en ond smiley på magen... eller vad man ska kalla det.

5 kommentarer:

 1. Bra fart på cyklen där du !! JO, det är gött o cykla som omväxling till löpning , om vadret , vindarna & omgivningarna är med på et positivt sätt. Känslen i röven kommer med med mera cykling , den vänjer sig ganska så snart ... Hoppas Carros knän lugnar ner sig lite , lite bra piller införskaffade hoppas jag (?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, tog rundan mot stora ek och sedan över 26an till lugnås och sen Åsenvägen hem :)Det var rätt så asbackigt innan lugnås :P Jadå, vi var på stan igår och handlade lite :)

   Radera
  2. Uppför hela berget ju , bra jobbat .... Men sedan mycket nerför :) .En runda vi brukar ta . Jag cyklade 34+37 km igår , t.o.r jobbet , somnade sedan gött ... kände mig nöjd.

   Radera
 2. Du är så duktig du ^.^

  SvaraRadera
 3. Bara att hänga med mig på nästa cykelvasa..? ;)

  SvaraRadera